Intimkirurgi – reduksjon av kjønnslepper eller skjedeåpning

[Labiaplastikk  og vaginal rejuvention]

Intimkirurgi (reduksjon av kjønnslepper eller skjedeåpning) omfatter ulike typer inngrep som utføres på eller i nær tilknytning til de ytre genitalia, uavhengig av indikasjonen for inngrepet. De vanligste utførte intimkirurgiske inngrepene er labiaplastikk, som er forminsking av de indre kjønnslepper (labia minora) og reduksjon av skjedeåpningen (vaginal rejuvenation).

Trondheimsgynekologene utfører intimkirurgi på kvinner

De indre kjønnsleppene kan oppleves for store. Ønske om korreksjon foreligger når det blir et problem ved ulike sportsaktiviteter, seksuell aktivitet, bruk av tettsittende klær, eller andre betydelige plager.

Skjedeåpningen kan bli utvidet pga. fødsler. Konsekvensen kan være problemer under samleie pga. for lite kontakt med partneren.

Vi tilbyr:

• Reduksjon av indre kjønnslepper (kjønnsleppereduksjon)
• Fjerne/redusere kjønnslepper
• Vaginal rejuvenation, dvs. reduksjon av skjedeåpningen
• Underlivsoperasjon (plastikk kirurgi underlivet/plastisk kirurgi underlivet)

Alle pasienter trenger en konsultasjon før et inngrep hvor man vurderer og samtaler rundt operasjonen. Operasjon foregår i lokalbedøvelse.

Alle kvinner som har fyllt 18 år kan opereres. Ved veldig alvorlige tilstander opereres også yngre kvinner.

Les mer om intimkirurgi og hva dette innebærer i tidsskriftet fra den Norske Legeforening.

Timebestilling

For å bestille time for konsultasjon vedrørende intimkirurgi må du ringe og bestille time for vurdering. Telefon: 73 90 08 90. Se forøvrig våre åpningstider for telefonhenvendelser.